More Filters

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Billigaste kontantkort i 2017

1
Hur mycket data använder du?

Datamängd

GB/mån
0 GB 30 GB
2
Hur ofta ringar du?

Taltid

/mån
Fria tale
0 min Fria
3
Hur många SMS skickar du?

SMS

SMS/mån
Fria SMS
0 SMS Fria

Rekommenderade mobilabonnemang till din förbrukning

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Kontantkort

Ett kontantkort kan vara praktiskt i många sammanhang. Ibland behöver man snabbt ett telefonnummer utan att vilja bli fakturerad månadsvis. Det skapar även en möjlighet att ha flera nummer som man kan växla mellan. Oavsett om det är för att man önskar att tydligt skilja på arbetslivet och privatlivet, eller om man vill ha större kontroll över var man vill ta emot särskilda samtal. Då är det praktiskt att ha möjligheten att besöka en butik och inom kort kunna koppla upp sig på nätet, utan att behöva binda sig till något annat än vad som är inkluderat.

I dagsläget så har man möjligheten att köpa kontantkort i de flesta mindre närbutiker. Fördelen med dessa är att de ofta tillhandahåller kort från mer nischade operatörer, vilket, som exempel. kan ge avsevärt mycket mer förmånliga utlandssamtal. Besöker man de större dagligvarubutikerna så brukar man främst hitta kontantkort från stora operatörer så som Telia. Däremot tillhandahåller i stort sett alla teleoperatörer tjänster för att beställa hem ett gratis startpaket från deras hemsida.

Krav till registrering

På grund av enkelheten med kontantkort i förhållande till att binda upp sig med abonnemang, är de en god inkomstkälla för telekomföretag. Trots att man tidigare var ganska anonym i användandet av kontantkort, så har det på senare åren dykt upp olika krav på registrering. Anledningen är att kontantkort kommit att användas av personer som inte vill spåras. Trots detta kan de ge många fördelar.

Kravet att man som användare måste registrera sig har mottagits olika på skilda håll. Vissa personer anser att det är en onödig arbetsbörda. Andra upplever att fördelarna, så som den sedvanliga bonusen som brukar utgå vid registrering och första påfyllnad, väger upp eventuella nackdelar.

När bör man välja kontantkort istället för abonnemang?

I många fall har man behov av att inom kort tid kunna ringa, utan att för den delen vilja betala en fast månadsavgift i efterhand. Man vill helt enkelt betala för vad man använder. Under sådana omständigheter är det väldigt förmånligt med kontantkort, där man fyller på med en belopp motsvarande vad man tänker förbruka. Utöver att det går väldigt snabbt att komma igång med kontantkort så har man även fullständig kontroll över förbrukningen. Vill man ge barnen möjligheten att testa att ha en telefon, för att visa att det faktiskt kostar pengar, så ger kontantkort en möjlighet till full kontroll över förbrukningen. En annan fördel med kontantkort är att de är väldigt praktiska om man bara är i Sverige på besök, och vill undvika att använda sitt inhemska abonnemang.

Kontantkort är därför lämpade både som alternativ och komplement. Har man en extratelefon är det enkelt att stoppa in ett kort och använda när man behöver det. Man kanske inte vill ta med sin dyra telefon när man ska med barnen och bada, eller besöka en offentlig plats där man måste lämna ifrån sig sina saker. Att då ha en mobiltelefon laddat med ett förbetalt kontantkort blir ett smart alternativ. En extratelefon kan bli särskilt billigt då den inte nödvändigtvis behöver ha de senaste funktionerna, utan kan vara ett komplement då man kanske behöver ringa eller genomföra något väldigt snabbt ärende på internet.

Enkelt att komma igång med kontantkort

Det är enkelt att komma igång med kontantkort, och detta är även ett av dess stora fördelar. Om du har en telefon liggandes så kan du få ett startpaket för kontantkort på många olika ställen, men i vissa fall måste du besöka särskilda återförsäljare. Korten aktiveras på några få minuter, och de flesta startpaket kommer med en pott som du kan använda för att ringa, skicks SMS eller surfa. Det går även att fylla på kortet på internet, eller med hjälp av ett påfyllnadskort som införskaffas i en kiosk eller dagligvaruhandel. Många operatörer har en tjänst som innebär att man i förväg notifieras, ofta genom SMS, då kontantkortet behöver fyllas på. På så sätt ser man till att alltid vara steget före.

Full kontroll över användandet

Många använder kontantkort till den första telefonen som de ger till sina barn, så att de kan få en förståelse för hur mycket det kostar att ha en telefon. På detta sätt så har man full kontroll över att barnen inte förbrukar mer pengar än vad man tillåter. Men detta är inte det enda tillfället då man kan behöva full kontroll över telefonbruket. Ett annat tillfälle då de kan vara till nytta är då man är osäker på hur mycket datatrafik man behöver. Då kan det vara en fördel med kontantkort, eftersom det inte är möjligt att förbruka mer än vad man har tänkt. Vissa kontantkort har en daglig gräns för hur mycket det är möjligt att förbruka, och då kan du till och med streama filmer utan att riskera att behöva betala mer än du önskar.

Är man en storkonsument som data är det däremot inte säkert att kontantkort är det mest ekonomiska alternativet. Vad man kan göra är att hålla utkik efter särskilda resepaket, eller förmånliga erbjudanden. Många av operatörerna erbjuder särskilda kontantkort som kommer laddade med en viss månatlig mängd data. Att vara storkonsument av data och bara välja första bästa kontantkort kan tyvärr bli en dyr historia.

Tips: Ta reda på hur mycket data du behöver

Svensk telefon för besökande från utlandet

När man bor utomlands, oavsett om det är för att man är en utländsk medborgare, studerar eller är där för tillfälligt arbete, så kanske man har valt att ha ett utländskt telefonnummer. När man då är på besök i Sverige vill man gärna inte använda det utländska abonnemanget. Istället föredrar man att använda kontantkort för att hålla kostnaderna nere.

Är man ofta på resande fot kan det därför vara väldigt bekvämt att ha tillgängliga kontantkort från de mest etablerade och förmånliga operatörerna. Då vet man att man alltid kommer att ha möjligheten att ansluta sig. Även om vid längre vistelse väljer att skaffa ett annat abonnemang, så ger kontantkort en praktisk möjlighet att helt enkelt kolla läget. Att på en ny plats vara utan datatrafik kan leda till många merkostnader och obekväma situationer som de flesta helst undviker.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 232 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Kontantkort

Här kan du jamföra billigaste kontantkort i 2017!