More Filters

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Jamför mobilabonnemang för barn

1
Hur mycket data använder du?

Datamängd

GB/mån
0 GB 30 GB
2
Hur ofta ringar du?

Taltid

/mån
Fria tale
0 min Fria
3
Hur många SMS skickar du?

SMS

SMS/mån
Fria SMS
0 SMS Fria

Rekommenderade mobilabonnemang till din förbrukning

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Mobilabonnemang för barn

När man ska avgöra vilket mobilabonnemang för barn som man ska skaffa, så finns det många faktorer att ta i åtanke. Vill du ha ett billigt abonnemang, eller vill du ha ett abonnemang som du har bra kontroll över? Hur tidigt kan man låta barnen få ett eget mobilabonnemang?

Dessa frågor har inte nödvändigtvis några givna svar. Inte sällan är svaren väldigt individuella och högst beroende av såväl dina förutsättningar, som ditt barns nivå av ansvarstagande. Därför kan vi inte ge dig några absoluta svar. Däremot kan vi hjälpa dig på vägen genom att presentera några punkter som man kan förhålla sig till när man bestämmer sig om det egna barnet ska få en mobiltelefon med tillhörande abonnemang.

När bör barn få mobilabonnemang?

Många funderar över hur tidigt man kan skaffa mobilabonnemang till barnen. Detta har varit en diskussion som pågått under en längre tid, och i dagsläget ger onekligen föräldrar mobilabonnemang till barnen tidigare än för 10 år sedan. Det finns många fördelar med att barnen har mobilabonnemang, men det kan också vara en utmaning att se till så att de inte använder abonnemanget fel och orsakar oväntade räkningar.

Det är alltid en fördel att kunna nå barnen när de är ute och leker, och faktiskt veta att de svarar när man ringer dem. Även om detta innebär att du måste lära dem i vilken utsträckning de får använda mobilabonnemanget. Många föräldrar gillar att ha ett visst mått av kontroll, om barnen skulle få får sig att använda abonnemanget för saker de inte har lov till.

Vissa föräldrar vill låta barnen få ett mobilabonnemang för barn så fort de är gamla nog att kunna använda en mobiltelefon, och kanske önskar att ringa hem när de är 3 eller 4 år gamla. För små barn kan det vara svårt att veta vad ett mobilabonnemang är. Men det är upp till föräldrarna att avgöra. Oavsett om du vill att de ska ha ett mobilabonnemang för barn när de är kring 3-4 års ålder, eller om du tycker att det är tillräckligt att de får ett abonnemang när de är 7-8 år, så måste man som förälder avgöra om barnen kan hantera abonnemanget på rätt sätt. Som föräldrar är man juridiskt ansvarig och kommer att behöva betala räkningen.

Därför handlar det om en fin balansgång mellan nackdelar och fördelar. Rent krasst så mynnar dessa fråga ut i hur mycket ansvar barnet kan hantera. Då det inte vore rätt att lämpa över ett orimligt ansvar på barnet, är det antagligen bäst att se till så att abonnemanget man väljer begränsar barnet i vad det kan utföra.

Vilket abonnemang är bäst?

Vilket mobilabonnemang för barn är det bästa? Du kan hitta vissa mobilabonnemang för barn som är billiga, men vissa saknar möjligheten att sätta tak för användningen i fall barnen skulle råka göra fel och förbruka mer datatrafik än de ska. När barnen är små önskar föräldrarna gärna att kunna ringa dem så att de vet var de är. Det är inte säkert att de vill att barnen ska kunna använda datatrafik på telefonen, men det det kan vara bra att ha viss data inkluderad så att de kan använda några appar som kräver internet. Om man sätter en gräns på 1GB inkluderat, är det enkelt att välja bort de abonnemang som endast ha väldigt lite datatrafik inkluderad. Mobilabonnemang för barn mest bäst pris för minst 1GB data är i dagsläget Vimla! och Hallon med 99 kr per månad. Med dessa abonnemang går det inte att överskrida mängden data, vilket ger föräldrar en viss säkerhet att månadsbeloppet inte överskrids.

Att hålla sig till den sortens abonnemang som erbjuder fast pris skapar en trygghet både för barnet och föräldern. Barnet behöver inte själv ansvara för att begränsa sitt användande, och som förälder behöver man inte oroa sig för att abonnemanget inaktiveras eller liknande. Många moderna abonnemang innehåller så många samtal, och så mycket datatrafik, att det vore närmast orimligt att anta att barnet skulle kunna förbruka allt som ingår. Då får man på köpet tryggheten att alltid kunna nå barnet.

Maxpriser för barn

Maxpriser för mobilabonnemang för barn är en fördel, då det ger föräldrarna fullständig kontroll över hur barnen använder prenumerationen. Även om barnen är ansvarsfulla så kan de försöka använda saker som de inte vet kostar pengar. I ung ålder förstår de inte alltid att föräldrarna faktiskt måste betala, även de inte själva visste att något kostade pengar.

Detta kan även undvika onödiga bråk om abonnemanget. Eftersom alla inblandade i förväg vet exakt vad som gäller. Maxpriser hindrar även barnet från att dra på sig avgifter som de själv kanske inte är medvetet om.

Andra viktiga faktorer gällande mobilabonnemang för barn

De viktigaste faktorerna med mobilabonnemang för barn är kostnad och dataanvändning. Men en annan viktig faktor är att det är täckning i de områden som de brukar leka. Båda Telias och Telenors nät är väl utvecklade, och möjliggör bra täckning i stort sett överallt i landet. Men detta kan vara viktigt att kontrollera.

Denna fråga ställs på sin spets beroende på var man bor. Vissa operatörer har helt enkelt bättre täckning i stadsområden, medans andra har en starkare ställning på landet. Det vore tråkigt att införskaffa ett abonnemang som barnet inte kommer att kunna använda i den utsträckning som det önskar.

Hur vi än väljer att se på det hela så har mobiltelefoner och mobilabonnemang blivit en viktig del i allas vår vardag. Detta gäller inte bara vuxna, utan även barn. Precis som för oss andra blir deras sociala liv mer ohc mer beroende på att alltid vara tillgänglig. Om denna utveckling är bra eller inte, är något man själv måste fundera på. Men att välja ett dåligt telefonabonnemang och riskera att man själv inte kan nå sitt barn när det verklige behövs, är förmodligen en situation som bäst undviks.

Förhåll dig till dessa punkter så kommer du garanterat att hitta ett abonnemang som bibehåller kontakten mellan dig och ditt barn, utan att lägga för stort ansvar på barnet.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 232 votes, average: 0,00 out of 5)
Loading...
Mobilabonnemang barn

Också barn behöver mobilabonnemang! På Mobilabonnemang1.se hittar du bästa mobilabonnemang för barn.