More Filters

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Hitta bästa mobilt bredband

1
Hur mycket data använder du?

Datamängd

GB/mån
0 GB 200 GB
2
Hvilken router ønsker du?

Router

Rekommenderad mobilt bredband till din förbrukning

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Mobilt bredband

Mobilt bredband
Jamför priser på mobilt bredband på Mobilabonnemang1.se och spara penger!
Teknologin kring mobilnätet har utvecklats i enorm fart, och har nu en hastighet som gör att det kan konkurrera med andra typer av bredbandslösningarna. Priserna för denna typen av lösningar har även blivit rimligare vilket har gjort det till ett möjligt alternativ. Med de mobila lösningarna har även hur vi arbetar förändrats. Fler och fler arbetar en stor del av tiden på sina mobila kontor, oavsett om de är på resa eller väljer det av andra orsaker. Med mobilt bredband och hemmakontorslösningar kan man jobba från var man nu önskar, och vara lika tillgänglig som om man vore på kontoret. Många arbetar även mer effektivt när de kan välja var de utför sitt arbete i förhållande till när de utför sitt arbete på kontoret, där de de ofta placeras i miljöer där det är svårt att hitta en plats där man kan koncentrera sig ostört. I länder så som USA har många företag förändrat strukturen så att det inte längre finns plats för alla på kontoret, och där många istället har fasta arbetstider trots att arbetet utförs på valfri plats.

Vad är mobilt bredband?

I huvudsak så är mobilt bredband ett mobilabonnemang där man har endast har datatrafik aktiverad. Dessa kan inte användas som vanliga mobilabonnemang eftersom tal inte är aktiverat för abonnemanget. Man kan få en egen router för det mobila bredbandet så att fler kan ansluta sig och använda det mobila bredbandet precis som om det vore ett vanligt trådlöst nätverk hemma. Men kan även använda en mobiltelefon för att dela nätet till andra enheter. En del laptops har också möjligheten att använda sig utan att SIM-kort för att ansluta direkt till nätet.

Fördelar med mobilt bredband

Mobilt bredband kommer med många fördelar. Några av dessa finner du här:

  • Frigör dig från fast kontorsplats
  • Du kan ta bredbandet med dig
  • Du kan alltid ansluta till nätet
  • Det kan nås direkt från laptops eller mobila enheter

I arbetslivet så ger mobilt bredband medarbetare en stor grad av flexibilitet. Man har möjlighet att arbeta där man behövs. Är du ofta ute på kundbesök så är det en stor fördel att kunna uppdatera kundinformationen omedelbart istället för att behöva anteckna allt man kommer överens med kunden om, för att sedan mata in informationen på kontoret och upprätta avtal och beställningar. Det är många som har nytta av att frigöra sig från en fast kontorsplats med hjälp av mobilt bredband. Detta är en särskild fördel för IT-anställda med beredskap och liknande. Med frihet att arbeta när man vill så ställs även högre krav på självdisciplin och ansvar. Personer som arbetar med denna sortens lösningar är i behov av att kunna hantera sin tid själva, så att de faktiskt får jobbet utfört. Många har problem med att hantera hemmakontorslösningar, då det kan medföra många distraktioner och då det kan vara svårt att skilja på arbete och fritid. Med ett kontor byggt kring mobilt bredband, eller ett hemmakontor, kan det vara svårt att avsätta en fast plats där man befinner sig när man arbetar.

En stor fördel är att man alltid har det mobila bredbandet med sig. Man är inte lika avhängig av att personen man besöker har ett fungerande bredband för att kunna komma ut på nätet och utföra arbetsuppgifter. Eller om man behöver internet när man är på semester, så behöver man inte ett extra abonnemang endast för detta ändamål.

Med mobilt bredband kan du alltid ansluta till nätet. För många är detta extremt viktigt. Om man sysslar med tidskritiska projekt, så är det en fördel att kunna komma ut på nätet precis när man behöver det. Detta kräver så klart att man själv sätter gränserna för när man är på jobbet.

Den sista fördelen som vi kommer att nämna här, är att det är möjligt att få nätet tillgängligt direkt på på en laptop eller en mobil enhet. Man får ett SIM-kort som kan installeras i en bärbar dator, eller en surfplatta, och får tillgång till nätet när man behöver det som mest.

Täckning på mobilt bredband

Täckning är en av de viktigaste faktorerna när man överväger ett köp av mobilt bredbandsabonnemang. Trots att många operatörer i Sverige delar nät så finns det skillnader i täckningen. Därmed varierar hastigheten beroende på var du befinner dig. Det är svårt att själv avgöra vilken operatör som har bäst täckning.

Flexibla lösningar med mobilt bredband

Mobilt bredband gör dig extremt flexibel. Denna flexibilitet kan vara en fördel i en arbetssituation, men även om man planerar att starta upp en egen verksamhet. Då kan man utföra arbetsuppgifter man själv önskar, och göra strategiska ändringar snabbt och effektivt när man är i behov av det. Mobilt bredband gör också att man är extremt flexibel om man behöver samarbeta med andra personer.

Pris på mobilt bredband

Priset på mobilt bredband är ofta konkurrenskraftigt i förhållande till det fasta nätet. Nackdelen är att de billigaste abonnemangen för mobilt bredband har vissa begränsningar gällande datatrafik. Detta kan fungera om du behöver mobilt bredband för att utföra vanligt PC-arbete, som inte involverar video eller annat som kräver mycket data. Om man, till exempel, strömmar video på mobilt bredband, så förbrukar man snabbt den inkluderade datatrafiken, om man inte har köpt ett abonnemang som har obegränsad datatrafik.

Mobil trådlös router

Med mobilt bredband kan man använda sig utav en trådlös router så att fler kan använda bredbandet vid behov. När man önskar att dela nätet med hela familjen på semester, eller med de som är en del av projektet man arbetar med, så kan alla enkelt koppla upp sig med hjälp av en mobil trådlös router. Man behöver inte nödvändigtvis ha en egen router. Man kan även dela nätet med en mobiltelefon eller med andra lösningar. En mobil trådlös router kan vara en enkel lösning om man inte vill konfigurera nätet själv, utan istället vill få en lösning som fungerar direkt från leverantören.

Du kan läsa mer om routrar här.

Mobilt bredband blir billigare

Behovet av mobilt bredband ökar då fler och fler tjänster kräver streaming av musik och video, och då priserna för mobilt bredband blir bättre. Allt eftersom bandbredden på de mobila näten ökar, så ökar även antalet tjänster som inkluderar datatrafik. I dag är mobilt bredband i form av mobilabonnemang med inkluderad datatrafik ett alternativ för de som vill öka mängden tillgänglig data. Mobilabonnemangens datatrafik ökar för att möta kundernas behov, men det är än så länge ovanligt att tillhandahålla den mängd som behövs för att strömma den mängd av ljud och video som många önskar. Många abonnemang inkluderar kring 5GB, och ett fåtal upp till 20GB. 5GB är mer än nog för den som önskar att jobba från ett mobilt hemmakontor, men om du har ett jobb som kräver streaming av video till PC, eller om du gör detta privat, så kommer dagens mängd av inkluderad data inte räcka tills månaden är över. Däremot ökar den inkluderade mängden datatrafik på grund av ökad konkurrens på marknaden, och priserna för mobilt bredband sjunker per gigabyte.

Teleoperatörerna arbetar i nuläget med att öka hastigheten utöver att öka mängden på den inkluderade datatrafiken. Dagens lösningar, då man har ökat hastigheten på mobilt bredband i storstäderna, har gjort telefoner, surfplattor och PC-datorer till flexibla lösningar och man lovar ständigt högre hastigheter. I vissa städer kan man uppleva att den faktiska hastigheten varierar något. För att få reda på hur det ser ut så kan man utföra ett test av mobilt bredband från en erkänd sida som tillhandahåller detta. Ett test av mobilt bredband visar dig med stor precision hur hög hastighet du faktiskt har på din datatrafik.

Ökad behov av datatrafik

Dagens teknologi medför att mobila nätverk har fått högre hastighet för dataöverföringar, och detta har i sin tur fört med sig att fler och fler lösningar blir baserade på streaming. För att hänga med i denna utveckling, så ökar behovet för folk att se till att de får högre datatrafik på sina abonnemang. Man får utan tvekan en överraskning om man överskrider den inkluderade datatrafiken. I vanliga fall ska man få en varning när man går över gränsen för inkluderad datatrafik, men ofta är det enkelt att beställa ett tilläggspaket. Gör man det så ökar den totala månadskostnaden väsentligt. Konkurrensen gör att teleoperatörerna ökar mängden inkluderad datatrafik för att möta det ökade behovet, men steget är ännu långt tills dess att användarna kan använda det mobila bredbandet för omfattande streaming av video. Samtidigt som att tekniken går framåt så ökar även kvalitén på videosignaler, vilket kräver ännu mer bandbredd om man önskar att utnyttja tjänsterna fullt ut.

Många vill använda internetradio istället för DAB+

Med de utmaningar som kommit i och med att FM-nätet har börjat avvecklats, så har många operatörer tagit chansen att etablera sig som en konkurrent till DAB+ i bilar. Många kunder vill även försöka sig på detta, men märker snabbt att kostnaden för de flesta abonnemang ökar om man dagligen utnyttjar radiosändningar via internet på mobilt bredband. Även om detta är en bättre teknik än äldre DAB+-teknologi, så har endast ett fåtal operatörer ökat bandbredden för att tillhandahålla internetradio, och endast under en begränsad tid när man tecknar nytt abonnemang.

Mobilt hemmakontor mer utbrett

Mobila hemmakontor drar nytta av den ökade mängden av inkluderad datatrafik. Många som jobbar på hemmakontor behöver inte mer än 2-5 GB inkluderad datatrafik för att hantera Citrix-plattformar med Office-applikationer. Ny teknologi och ökade hastigheter på mobilt bredband har därför ökat möjligheterna för många att använda mobila hemmakontorslösningar.