More Filters

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Bästa mobilabonnemang för studenter

1
Hur mycket data använder du?

Datamängd

GB/mån
0 GB 30 GB
2
Hur ofta ringar du?

Taltid

/mån
Fria tale
0 min Fria
3
Hur många SMS skickar du?

SMS

SMS/mån
Fria SMS
0 SMS Fria

Rekommenderade mobilabonnemang till din förbrukning

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Mobilabonnemang för studenter

Marknaden för mobilabonnemang för studenter är väldigt utvecklad i Sverige. Genom den centrala administration som Mecenat och Studentkortet innebär, har operatörerna stora möjligheter att snabbt och automatiskt bekräfta att den som ansöker om ett visst abonnemang faktiskt är student. I och med detta har ett stort antal mobiltelefonoperatörer valt att erbjuda särskilt förmånliga studentabonnemang. En snabb titt på de särskilda sidorna för studenter visar att Telia, Telenor, Comviq, Halebop, Vimla! och Hallon samtliga erbjuder studentabonnemang. Och detta är endast ett litet urval.

Andelen studenter blir allt fler i Sverige. Och inte sällan är det möjligheten att få CSN som man vara avgörande för huruvida man räknas som student. Då denna krets utvidgas kan även fler och fler ta del av dessa förmånliga abonnemang. Det är faktiskt inte omöjligt att man räknas som student utan att man själv vet om det. Kontrollera därför villkoren hos mobiloperatörerna för att se om du kvalificerar. Skillnaden på ett traditionellt mobiltelefonabonnemang och ett studentabonnemang kan innebära att man sparar mycket pengar varje månad, eller får ett avsevärt mycket mer förmånligt mobilabonnemang för studenter.

Vad är ett mobilabonnemang för studenter?

Begreppet betyder olika beroende på vilken operatör man tittar på. Medan vissa tillhandahåller abonnemang till ett rabatterat pris så har andra valt att erbjuda abonnemang med särskilda förmåner men till samma pris som annars. Det innebär därmed att visa abonnemang kan tecknas till halverat pris, medans andra abonnemang kan tecknas med dubbel datamängd. Dessa två faktorer är förmodligen det som främst skiljer studentabonnemang mellan vanliga abonnemang. Så det är inte endast ett abonnemang för den som studerar, utan det är även ett förmånligt erbjudande.

Vad bör man tänka på när man skaffar ett studentabonnemang?

En väldigt avgörande fråga är vad som händer med abonnemanget när man slutar studera. Vissa mobilabonnemang för studenter övergår då till reguljärt pris, eller omvandlar tjänsterna till traditionella tjänster. Har man kommit att förlita sig på abonnemanget kan denna utveckling bli minst sagt snopen. Därför är det viktigt att noggrant läsa villkoren för att utröna om man kommer att kunna ha abonnemanget under så lång tid man önskar, oavsett om man slutar att studera eller tar en paus i studierna. Utöver detta måste man ta ställning till om man söker efter ett mobilabonnemang för studenter som är billigare, eller ett abonnemang som har bättre tjänster, mer datatrafik och liknande.

Efter man har funderat och hitta svar på dessa frågor brukar lösningen komma ganska naturlig. Studentabonnemangen är ofta väldigt inriktade på vissa målgrupper. Därför finns en tydlig skiljelinje mellan de som söker efter rabatterat pris och extra förmåner.

Vill man även att mobiltelefonen inkluderas?

På senare tid har många mobilabonnemang för studenter även börjat levereras med mobiltelefoner. Det innebär att man till ett förhållandevis förmånligt pris kan få en ny mobiltelefon. Men precis som med samtliga avbetalningar innebär detta att man förbinder sig till att betala en summa under en ganska lång tid. Det är lätt att slutsumman blir högre än vad man ursprungligen hade förväntat sig. Förhåll dig därför alltid till slutpriset istället för månadspriset.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 122 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Mobilabonnemang för studenter

Jamför mobilabonnemang för studenter!