Telenor mobilabonnemang

 • Plats 9 av 11 i vår ranking.
 • Telenors mobilnät, se täckningskarta.
 • 5 GB till fri surf inkl. fria samtal/sms.

Erbjudande just nu

Byt till Telenor och betala från 269 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Varför ska man byta till Telenor?

Telenor är ett av Nordens största företag med över 35 000 anställda runt om i världen och är ett norskt telekomföretag som är helägd av den norska staten. Telenor är en av dem allra största jättarna på den Skandinaviska men framförallt svenska marknaden och erbjuder en rad olika tjänster inom mobiltelefoni, bredband, TV och även andra tjänster. Telenor äger också Canal digital vilket gör att man har ett fantastiskt utbud och tillgång till TV-marknaden.

Telenor är en av dem största aktörerna på den svenska marknaden och man är ledande inom flera olika segment. Telenor erbjuder riktigt bra mobilabonnemang både för privatpersoner men också för företag och få har väl missat deras nu nästan klassiska Tv-reklamer. Genom att välja Telenor får du trygghet och en helhetslösning om du är ute efter en telefon eller kanske bredband och nedan kommer en liten sammanfattning av deras olika mobilabonnemang.

Fördelar hos Telenor

Några av alla fördelar med att välja Telenor som operatör är bland annat:

 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Dela på surfen
 • Få rabatt när du samlar mobil och bredband hos Telenor
 • Byt mobil när du vill med Telenor Change

Vilka mobilabonnemang har Telenor?

Här går vi igenom de olika mobilabonnemangen i juli 2024, för att läsa mer om ett abonnemang tryck på det.

Telenor har en rad olika mobilabonnemang som bör passa dem allra flesta. Hos Telenor ingår det fria samtal, sms och mms oavsett abonnemang och det enda du behöver att välja är mängden surf. Det finns även mobilabonnemang anpassade för företag men också för familjen där man genom ett konto har dela på surfen sinsemellan och där man själv kan välja vem man vill dela med och detta på en och samma faktura viket är väldigt smidigt och man vill ha koll på räkningarna.

Nedan kommer en liten förklaring och guide om hur mycket respektive surf kan räcka till på ett ungefär.

 • 4 GB (pris ej tillgängligt)

  Detta abonnemang är ett riktigt bra val för dig som ringer och sms:ar för dt mesta men som surfar lite då och då. Du ar dock tillräckligt med surf för att exempelvis läsa nyheterna, gå in på Facebook och surfa lite lätt. Som alltid hos Telenor så ingår det fria samtal, sms och mms.

 • 10 GB (pris ej tillgängligt)

  Detta alternativ är för dig som gillar mottot lagom är bäst. Med 10 GB surf så har du tillräckligt med surf att dagligen läsa nyheterna, se något klipp och streama musik och lite till. För dig som surfar lagom helt enkelt. Som alltid så har du fria samtal, sms och MMS,

 • 15 GB (pris ej tillgängligt)

  Här är abonnemanget för dig som gillar att se senaste avsnittet av din favoritserie, ringa något videosamtal och streama en del musik. Lite mer än lagom men tillräckligt för att du kan känna dig uppkopplad och alltid tillgänglig. Som alltid så ingår det fria samtal och sms.

 • 30 GB (pris ej tillgängligt)

  Med 30 GB surf till ditt förfogande har du många timmars surfande och kan se serier, filmer, streama dem senaste matcherna och streama musik i många timmar och göra det mesta helt enkelt utan att behöva oroa dig ifall surfen ska ta slut. Detta är abonnemanget för dig som älskar surf och inte kan vara utan din mobil. Detta abonnemang är också redo för 5G som inom en snar framtid kommer att på sikt ta över det nuvarande 3G och 4G-nät. Som alltid så ingår det fria samtal och sms.

 • 75 GB (pris ej tillgängligt)

  Du som använder mobilen väldigt ofta och surfar frekvent kommer att gilla detta alternativ. Du kanske är en av dem som jobbar hemifrån och behöver då och då ta ett videosamtal eller gillar det bekväma med att se på favoritserien eller filmen i din telefon? Du kanske streamar mycket musik via Spotify eller Itunes? Som du säker förstår är detta alternativet för dig som behöver riktigt mycket kraft i din telefon och som alltid hos Telenor så ingår det fia samtal, sms och mms. Detta abonnemang är också redo för 5G som inom en snar framtid kommer att på sikt ta över det nuvarande 3G och 4G-nät

 • Fri surf (pris ej tillgängligt)

  Detta är abonnemanget för dig som fullkomlig älskar surf och älskar frihet. Precis som namnet antyder så har du alltså helt obegränsat med surf och kan se din gamla favorit serie i sträck, hålla videosamtal oavbrutet och helt enkelt utföra det mesta. Som alltid så ingår det fria samtal, sms och mms. Detta abonnemang är också redo för 5G som inom en snar framtid kommer att på sikt ta över det nuvarande 3G och 4G-nät

Bra att veta om Telenor

Sådant vi tycker är bra att veta innan man byter till Telenor.

Vilken täckning har Telenor?

Telenor är en av få operatörer i Sverige som redan idag erbjuder 5G och utbyggnaden pågår för fullt och man siktar att inom några få år kunna erbjuda alla svenskar uppkoppling mot 5G-nätet. Telenor har i övrigt ett av landets absolut bästa mobilnät och man når ca 99,9 % av den svenska befolkning och man täcker ca 90 procent av landet. I storstadsområden och i större orter så är täckningen väldig god men det kan variera något på landsbygden och för att se hur läget är där just du bor så kan du se denna karta: Telenors täckningskarta.

Vilken kundservice & support har Telenor?

Telenor är som tidigare nämnt en av dem stora på marknaden och erbjuder riktigt bra support. Man har flera sätt att få support och hjälp och dem är:

 • Fysiska butiker - Telenor är en av få operatör idag som faktiskt kan erbjuda sina kunder fysiska butiker där du direkt kan få hjälp med alla sina frågor. I butikerna finns det naturligtvis telefoner och andra tillbehör som du kan testa och köpa direkt men också få tips och råd av någon av Telenors flera hundra medarbetare. Telenor har butiker runtom i hela landet.
 • Telefon - Telenors kundsupport kan man nå via telefon, ytterligare ett val som inte är helt självklart idag. Man har öppet vardagar och där kan du få hjälp med alla möjliga frågor.
 • Mejl via hemsidan - Du kan få hjälp direkt via hemsidan där du kan mejla din fråga och du får svar inom någon dag.
 • Via ditt personliga konto - Alla Telenors kunder får ett eget konto där man kan smidigt logga in och få hjälp, se fakturor och mycket annat.

Det var det viktigaste om Telenor...

Vad vill du läsa om nu?

En annan operatör Läs mer om Telenor