Telia mobilabonnemang

 • Plats 11 av 11 i vår ranking.
 • Telias mobilnät, se täckningskarta.
 • 5 GB till fri surf inkl. fria samtal/sms.

Erbjudande just nu

Byt till Telia och betala från 269 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Varför ska man byta till Telia?

Telia är ett av Sveriges största och enda statliga bolag som levererar bredband, TV, telefoni och naturligtvis mobilabonnemang. Fram till 1990-talet var Telia Sverige enda telefonoperatör och man har en lång och gedigen historia. Efter avskaffandet av monopolet så har det tillkommit många andra operatörer men Telia har stått kvar som kanske det ledande företaget där man erbjuder bra och kvalitativa tjänster men där man också satsar och investerar i infrastruktur inom mobilnät och telefoni.

Bolaget finns i hela Norden men också i övriga Europa och äger dessutom sitt egna nät som man succesivt bygger ut med den senaste tekniken.

Fördelar hos Telia

Som tidigare nämnt så erbjuder Telia en rad olika tjänster och nedan kommer en beskrivningen av deras olika abonnemang och några av fördelarna med att välja Telia som mobiloperatör är:

 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Sveriges bästa nät
 • Bra miljöval med 100 % förnyelsebar el

Mobiltelefoner & tillbehör

Du kan även handla en ny mobil, tillbehör eller andra tjänster direkt på Telias hemsida eller i någon av butikerna. Man erbjuder dem allra senaste mobiltelefonerna och veck tecknande av ett abonnemang kan man även få fina rabatter.

Vilka mobilabonnemang har Telia?

Här går vi igenom de olika mobilabonnemangen i juli 2024, för att läsa mer om ett abonnemang tryck på det.

Telia erbjuder en rad olika mobilabonnemang och hos Telia så ingår det alltid fria samtal, sms och mms oavsett abonnemang. Det enda du egentligen behöver göra är att välja mängden surf och sedan är det bara att sätta igång. Då Telia tillhandahåller andra tjänster som exempelvis bredband så kan du få ytterligare sänkt pris och även andra produkter eller tjänster. Nedan kommer en förklaring kring dem olika abonnemangen och en liten guide på hur mycket surfen kan räcka till på ett ungefär.

Telias erbjuder även personer under 28 år bra och prisvärda abonnemang och man har även ett så kallat familjeabonnemang där man kan samla hela familjen på en och samma faktura. Beroende på mängden surf du väljer så kan du själv fördela surfen mellan familjemedlemmarna och ju fler användare du lägger till ditt abonnemang så blir priset lägre. Du slipper flera olika fakturor och andra otrevliga överraskningar utan du har full koll på hela familjens telefonkostnader.

 • 2 GB (pris ej tillgängligt)

  Detta är ett bra val för dig som ringer mycket samtal och sms:ar men som behöver lite surf för att läsa nyheterna, surfa runt på olika sociala medier. Med ett lagom surfande på sidor som inte är väldigt krävande som exempelvis Youtube så bör surfen räcka hela månaden. Som alltid hos Telia så ingår det fria samtala, sms och mms.

 • 12 GB (pris ej tillgängligt)

  Detta är abonnemanget för dig som gillar lite mer lagom med surf. Du kan surfa fritt på olika sidor, sociala medier, kanske se något klipp och lägga upp bilder på Instagram utan att behöva oroa dig över surfen. Som alltid så ingår det fria samtal och sms.

 • 30 GB (pris ej tillgängligt)

  Med 30 GB surf har du många timmars surfande till ditt förfogande. Du kan se din favoritserie, se den senaste matchen eller filmen och strömma många timmars musik utan att vara orolig över att surfen ska ta slut. Som alltid så ingår det fria samtal och sms. I detta abonnemang får du även tillgång till Telia Cloud som är en molntjänst från Telia där du får oändlig molnlagring helt kostnadsfritt. Telia Cloud är en riktigt bra tjänst då du kan spara alla dina bilder, klipp och dokument.

 • Fri surf (pris ej tillgängligt)

  Detta är det ultimata abonnemanget för dig som bara älskar surf och som är ständigt uppkopplad. Du kanske ser på filmer, serier, matcher och ringer en del videosamtal? Du kanske spelar krävande spel och använder mobilen väldigt ofta och mycket? Då kommer du inte bli besviken med detta alternativ där du får obegränsat med surf så att du kan ha ett helt uppkopplat liv. Som alltid hos Telia så ingår det fria samtal, sms och mms. I detta abonnemang får du även tillgång till Telia Cloud som är en molntjänst från Telia där du får oändlig molnlagring helt kostnadsfritt. Telia Cloud är en riktigt bra tjänst då du kan spara alla dina bilder, klipp och dokument. Detta abonnemang är även 5G redo där det också krävs att du har en mobiltelefon som stödjer 5G-teknik.

Bra att veta om Telia

Sådant vi tycker är bra att veta innan man byter till Telia.

Vilken täckning har Telia?

Telia är en av få operatörer i Sverige idag som både äger och tillhandagår sitt egna nät och där man faktiskt har vunnit en rad olika priser inom att ha just marknadens bästa och mest täckande nät. Man erbjuder 2G, 3G, 4G och även 5 G och arbetet kring 5G är under stor utbyggnad. Telia har ett stort samarbete med IT-jätten Ericsson där man tillsammans bygger ut, bygger om och förbättrar det nuvarande nätet och man satsar då främst på ett bättre och snabbare 4G-nät och naturligtvis 5G-nät. Telias nät når ca 99 % av den svenska befolkningen och man når över 90 % av landets alla ytor. Täckningen i dem större orterna och städerna är väldigt god medan det kan variera något i mindre orter. För att se hur det ser ut där just du bor kan du själv titta på denna karta: Telias täckningskarta.

Vilken kundservice & support har Telia?

Telias har en väldigt god och utvecklad kundsupport där man erbjuder flera olika alternativ. Då Telia är en av landets största operatörer så märks det även på utbudet av service. Nedan kommer några alternativ dit du kan vänd dig ifall du behöver support eller service och du kan räkna med att alltid få hjälp.

 • Via hemsidan - På Telias hemsida finns det en rad olika vanligt ställda frågor och svar vilket kan underlätta.
 • Mejl - Man kan naturligtvis mejla Telia och man får svar inom någon dag.
 • Chatt - Man kan via hemsidan chatta med Telia och man har öppet på måndagar och tisdagar mellan kl. 08:00-21:00.
 • Telefon - Telia når man även via telefon och man har öppet på vardagar mellan kl. 08:00-19:00 och på lördagar mellan kl. 10:00-18:00. Stängt på söndagar.
 • Butik - Telia har egna butiker runt om hela landet och du kan alltid besöka en butik för att få hjälp och service. Du kan även teckna abonnemang, köpa ny telefon eller något annat tillbehör i butikerna.

Det var det viktigaste om Telia...

Vad vill du läsa om nu?

En annan operatör Läs mer om Telia