Universal mobilabonnemang

 • Plats 18 av 20 i vår ranking.
 • Telenors mobilnät, se täckningskarta.
 • 3-100 GB surf inkl. fria samtal/sms.

Erbjudande just nu

Byt till Universal och betala från 129 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Varför ska man byta till Universal?

Universal Telecom startade redan 1998 och var en av dem första uppstickarna på den svenska marknaden. Man erbjöd då bra abonnemang och extra bra priser till utlandet, en marknad som då var outforskat. Idag efter 20 år så är man en av dem mest kompetenta och prisvärda operatörer som finns på marknaden. Man har alltid haft som mål att pressa priserna och man har lyckats väl. Än idag erbjuder man bra produkter och tjänster som bredband, telefoni, streamingtjänster och naturligtvis mobilabonnemang och alltid till bra priser och bra förmåner.

Alltid hos Universal

Några av fördelarna med att välja Universal som mobiloperatör är:

 • Fria Samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Välj bindningstid eller inte
 • Ingen startavgift

Tilläggstjänster

Universal är kanske mest känd för att kunna erbjuda riktigt billiga utomlandspriser och då främst till länder utanför EU. Man kan välja en tilläggstjänst, Universal Utland som gör att du betalar marknadens lägsta priser till utlandet och för att se priser till respektive land kan du besöka deras hemsida.

Universals abonnemang kan också användas inom EU/EES där man alltså kan använda hela sitt surfpaket precis som hemma i Sverige utan några extra kostnader. När du väljer ditt abonnemang så kan du även köpa till Urbaneras trådlösa hörlurar till ditt abonnemang som du får till ett väldigt bra pris.

Människa och miljö

På Universal så tar man klimatkampen och andra kriser i världen på allvar varför man är en donator till UNHRC, Läkare utan gränser, Japanska Röda korset och AMI. Man tar även kampen mot klimatförändringar och man erbjuder alla att skicka in förslag på olika förbättringar och sätt som gynna klimatarbetet.

Vilka mobilabonnemang har Universal?

Här går vi igenom de olika mobilabonnemangen i april 2021, för att läsa mer om ett abonnemang tryck på det.

Universal erbjuder en rad olika abonnemang som passar dem allra flesta och hos Universal så ingår det alltid fria samtal, sms och mms så det man egentligen behöver välja är mängden surf och sedan är det bara att sätta igång.

Man kan även välja att binda sig i 12 eller 24 månader och då får man ytterligare förmåner som hörlurar utan extra kostnad men det går naturligtvis lika bara att teckna utan bindningstid. Det finns flera olika tilläggstjänster som man kan välja till som exempelvis extra bra priser till utlandet.

 • 3 GB (129kr/mån)

  Detta är ett bra val för dig som ringer mycket samtal och sms:ar men som behöver lite surf för att läsa nyheterna, surfa runt på olika sociala medier. Som alltid hos Universal så ingår det fria samtal, sms och mms.

 • 8 GB (179kr/mån)

  Lagom är bäst brukar det heta och detta abonnemang är verkligen lagom. Med 8 GB surf har du tillräckligt med surf för att dagligen surfa runt lite lätt på olika sidor som exempelvis Aftonbladet, Facebook och många andra. Som alltid så ingår det fria samtal och sms.

 • 20 GB (269kr/mån)

  Detta abonnemang är för dig som vill ha lite mer än lagom. Du kan dagligen titta till mejlen, surfa runt bland olika sociala medier, se något klipp på Youtube och ända ha surf över. Ett riktigt bra val till ett fantastiskt pris. Som alltid hos Universal så ingår det fria samtal, sms och mms.

 • 40 GB (339kr/mån)

  Du som kanske surfar ett par timmar dagligen och tittar på din favoritserie, streamar poddar och musik och är ofta uppkopplad kommer att gilla detta alternativ. Med 40 GB har du många timmars surfande till ditt förfogande och du behöver inte oroa dig om att surfen ska ta slut. Som alltid hos Universal så ingår det fria samtal, sms och mms.

 • 100 GB (449kr/mån)

  Detta abonnemang är för dig som kräver det där lilla extra. Med 100 GB surf har du många timmars spelande, tittande på filmer och serier, videosamtal, streamande av musik i timmar och fortfarande ha många timmars surf till ditt förfogande. Detta alternativ är verkligen för dig som alltid är uppkopplad. Som alltid hos Universal så ingår det fria samtal, sms och mms.

Bra att veta om Universal

Sådant vi tycker är bra att veta innan man byter till Universal.

Vilken täckning har Universal?

Universal använder sig av Telenors nät där man har ett av landets absolut bästa täckning och man når ca 99,9 % av den svenska befolkning och man täcker ca 90 procent av landet. I storstadsområden och i större orter så är täckningen väldig god men det kan variera något på landsbygden och för att se hur läget är där just du bor så kan du se denna karta: Universals täckningskarta.

Vilken kundservice & support har Universal?

Universal har en gedigen och väl utvecklad kundsupport där man kan få hjälp under dygnets alla tider och alla dagar i veckan, även röda dagar. Man har flera olika alternativ att välja mellan och du väljer naturligtvis det som passar bäst för dig.Nedan ser du dem olika alternativen.

 • Via hemsidan - På hemsidan finns det en flik som går under namnet ” Hjälp och support” och där hittar man alla möjliga vanligt ställda frågor men också svar och många gånger kan man hitta svaret på sin fråga redan där.
 • Mejl - Man kan naturligtvis mejla Universal och man får svar inom någon dag.
 • Chatt - Universal erbjuder en chatt som är öppen varje dag, vardagar mellan kl. 08:00-19:00 och helger och röda dagar mellan 10:00-14:00. Många gånger är chatten kanske det snabbaste alternativet.
 • Telefon - Man kan naturligtvis ringa till Universal för hjälp och det kan man göra på vardagar mellan kl. 09:00-16:00. Stängt på helger.
 • Mina sidor - Du kan smidigt logga in på dina sidor där du kan få hjälp dygnet runt och där du även kan se dina fakturor och annat viktigt som rör ditt abonnemang.

Det var det viktigaste om Universal...

Vad vill du läsa om nu?

En annan operatör Läs mer om Universal